Rejsekufferter ser verden med dig

På de hvide linoleumsfliser ruller deres efterhånden slidte hjul. Det er kun særlige dage på året, at de bliver taget ud af kælderrummet og får lov til at hilse på hinanden på linoleumsfliserne. De er røde og blå og mange er sorte, mens nogle har blomster på. Et par stykker har fået et bånd bundet om deres håndtag, så man kan kende dem fra de andre på bagagebåndet. De er rejsekufferter. De triller rundt på lufthavnens hvide gulve, på kryds og tværs møder de hinanden og forsvinder så, de skal ud i verden. De har mærkater på, der fortæller, hvor de skal hen. Dubai, Svalbard, New York eller Kanarieøerne.

Rejsekufferterne ser aldrig hverdagen. Efter nogle kolde timer i flyets lastrum sammen med de andre kufferter, med turbulens og motorstøj, skal de trækkes gennem en ny by og se en ny himmel. Fra hjørnet af hotellets værelse skal de se eksotiske dage med sol og palmer og aftendrinks på altanen. Det ligner ikke noget af det, kufferten så, sidste gang den blev hevet frem og skulle med på eventyr. Der lå den bag i en læderduftende taxa og blev taget ud, da den skulle bæres ind i en snedækket alpehytte i bjergene. Den kiggede på kaminild og et isbjørnetæppe i fire dage.

Rejsekufferten ved, når der ikke er blevet pakket ordentligt. Der ligger ingen tandbørste i toilettasken, og den ved, der skal købes en ny i gadekiosken nede på hjørnet. Der er ikke pakket sokker eller solcreme eller skiundertøj til rejsen. Men i rejsekufferten ligger t-shirts og en stråhat, den tykke sweater og halstørklædet. Når det er tid til at vende hjem igen, ligger der souvenirs i kufferten og postkort, der ikke har været tid til at sende. Der er sand i bunden af tasken fra klipklapperne, der lige har været på stranden en sidste gang inden hjemrejsen.

Nogle gange bliver rejsekufferten væk et sted mellem alle verdens lufthavne. Find din rejsekuffert på Gorhams. Måske er den på Hawaii, når den skulle have været i Danmark. Man får at vide, at rejsekufferten snart kommer hjem. Der vil gå et par dage. Efter en uge bliver den hentet af sin rejsekammerat. Når den bliver åbnet, dufter dens skjorter og souvenirs og våde håndklæder stadig af rejsen. Den er varm af minder derfra. Så bliver den lagt på plads igen, nede i kælderen. Den venter, til den skal ud at se verden igen.

 

rejsekuffert