Beskyt dit varemærke

Som ny iværksætter, så har man mange bolde i luften. Det er derfor vigtigt at prioritere i opgaverne, og holde øjnene på målet. Mange energiske kræfter har desværre brændt sammen i en jungel af jura, økonomi og administrative opgaver, når drømmen var at erobre landet med en genial ide. Læs med her, for gode råd til at stable en start-up virksomheden på benene. 

Sørg for at sikre dine ideer

Det værste som kan ske en start-up virksomhed, er hvis ens unikke ideer pludselig bliver snuppet af en konkurrent. Faktisk er det slet ikke så ualmindelig som man tror,  at konkurrenter stjæler hinandens ideer, kopierer design, eller på andre måder lader sig inspirerer lidt for meget, af hinanden. Det har været flere alvorlege tilfælde af dette i Danmark. Heldigvis findes der måder at undgå dette, en af dem er at varemærkeregistrere din virksomhed, eller produkt. Derfor er en af de vigtigste prioriteringer som ny iværksætter, at du sørger for at varemærkeregistrere din virksomhed, eller søge patent på din geniale opfindelse. Husk at undersøge om du skal søge varemærke, eller patent, da dette ikke er det samme. Selv om det kræver noget arbejde, så er det godt givet ud, når risikoen er at andre kan kopiere dit hårde arbejde. Læs mere om hvorfor du skal varemærke din virksomhed. 

Når du varemærker din virksomhed, eller dit produkt, så beskytter du det. Samtidig sikrer du også dine egne rettigheder. Hvis din virksomhed bliver succesfuld, så har du nemlig mulighed for at sælge retten til at bruge dit varemærke videre til andre, på et senere tidspunkt. Som nystartet iværksætter, med de gode ideer, er det også vigtigt at have rettigheder til dine ideer, når du skal markedsføre dig. Det bliver helt sikkert nemmere at få investorer med på holdet, hvis de ved at de investerer i noget unikt, som de ikke risikere bliver overtaget af en større dreng i klassen.