Guide: Helikoptertur på Sjælland 

Drømmer du om at svæve op mod skyerne, mens du kigger ud over det flotteste landskab af bakker, træer, søer og massere af byliv? – Denne drøm kan opfyldes med en helikoptertur som flyver dig over nogle af Sjællands smukkeste områder, og giver dig en oplevelse du sjældent vil glemme. 

At flyve helikopter er en helt særlig oplevelse, da man får muligheden for at se Danmark og dets smukke natur fra et helt andet perspektiv. Det kan dog være en udfordring at finde ud af hvor fra man skal flyve, hvad det koster og hvad man skal være opmærksom på forinden. Dette hjælper denne guide dig med. 

Find den rette destination & rute 

Der findes mange steder på Sjælland hvorfra man kan flyve helikopter. Læs mere om dette på helikoptertur-sjælland. Alt efter hvilken destination du vælger, kan ruten også variere. Ved helikopterflyvning skelner man oftest mellem åben helikoptertur og en privat helikoptertur. Hvis der er tale om en åben helikoptertur er ruten oftest fastlagt på forhånd, og man deler oplevelsen med øvrige passagerer. Vælger man derimod at bestille en privat helikoptertur, har man selv indflydelse på ruten, hvilket i visse sammenhænge kan være en fordel. Er der derfor visse seværdigheder du ønsker at besøge, så undersøg hvorvidt ruten gennemgår dette, således at du får det fulde ud af oplevelsen. 

Tjek prisniveauet 

Udbuddet af helikopterture er forholdsvis stort og prisniveauet varierer også meget alt efter længden på ruten men også serviceniveauet. Hav derfor dette i mente inden du bestiller. En fordel kan være at undersøge de forskellige priser, for derefter at sammenligne med tidligere besøgendes anmeldelser. Hermed gives en klar ide om hvilke forventninger man skal have, og hvorvidt prislejet lever op til kvalitetsniveauet. Ofte er en helikoptertur i den dyrere ende af prisklassen, hvorfor det skal være alle pengene værd. 

Nyd oplevelsen 

Det er noget ganske særligt at flyve i helikopter, og en oplevelse som er værd at prøve. Derfor er det også vigtigt at man er til stede i øjeblikket og suger hver et minut til sig. Oplever du ofte at være nervøs op til en flyvning, kan det være en fordel at gå en lang tur inden for at få ro på nerverne til når du kommer op i luften. Derudover kan det være rart at have en ven, veninde, kæreste eller familiemedlem ved din side som du kan dele oplevelsen med. Afslutningsvis bør du medbringe et kamera, så du undervejs kan forevige det mindeværdige øjeblik og den smukke udsigt.