Tips til at blive en bedre gavegiver

Mange af os kan have det rigtig svært med at købe gaver, fordi vi gerne vil sikre at modtageren bliver glad for gaven. Man hvad giver man til nogen som lader til at have alt det, de kunne ønske sig? Det kræver at man går i tænkeboksen inden man falder på en beslutning. Læs med her og få lidt inspiration i mellemtiden.

Du har nok prøvet det før; der er en fødselsdag lige rundt om hjørnet og du ved at du sal på gavejagt. Ligesom i marketing, så er det vigtigt at kende sin målgruppe. Er modtageren en fodboldelsker, så læs mere om sporten og følg med i de seneste nyheder for at undersøge om du for eksempel kan skaffe billetter til en spændende kamp.

Gør det sjovt

Hvis man ved at modtageren af gaven godt kan lide sjov og spas, så er det oplagt at finde en gave, som har et sjovt element over sig. Det kan for eksempel være en katteseng formet som en banan, hvis vedkommende ejer en kat. Det kan også være et udfordrende puslespil, som vil sætte fødselsdagsbarnets IQ på spil. Man kan finde en masse sjove og interessante gaver at give på denne side.

Gør det personligt

En gave kan også være praktisk – giv for eksempel et ergonomisk hæve/sænke bord i gave til en person der arbejder meget hjemmefra. Men hvis ikke du vil gøre gaven praktisk eller sjov, så kan du gøre den personlig.

Jo bedre man kender modtageren, jo bedre stillet er man til at finde eller lave en personlig gave. Som man siger, så er det ofte tanken der tæller. Man kan for eksempel male et maleri, strikke en trøje eller finde på noget tredje som kommer fra hjertet og signalerer hvor meget man holder af personen. Nogle gange handler det nemlig bare om tanken og mindre om tingen.